Соопштенија

Информација за постаката за аплицирање за нов пасош во ДКП-ата во Германија

08 октомври 2021

МНР Бујар Османи во Берлин го врачи првиот пасош издаден во амбасада

04 октомври 2021

Вицепремиерот Битиќи на средба со државната секретарка во германското федерално министерство за економија и енергетика Доер Вос – Германија е најголем трговски партнер на Северна Македонија, заеднички работиме на уште посилно економско поврзување

23 септември 2021

Ограничувања и услови за излез на македонски и странски државјани од Северна Македонија од 01.09.2021г.

02 септември 2021

Ограничувања и услови за влез за македонски и странски државјани во Северна Македонија од 01.09.2021г.

02 септември 2021

Услови и ограничувања за влез во Германија за македонски државјани во сила од 22 август

02 септември 2021

Проектна поддршка од Северна Рајна Вестфалија за Северна Македонија

13 август 2021

Конкурс на Министерството за култура за странски издавачи за превод на дела од македонската книжевност

10 август 2021

Известување: Повик за апликација за проекти од дијаспората

03 август 2021

Соопштение во врска со поплавите во Германија

16 јули 2021
Страница 1 од 5