Честитка по повод Рамазан Бајрам

29 април 2022

 

До: Исламските културно-образовни центри на државјаните на Република Северна Македонија во Германија

 

Почитувано претседателство,

Почитувани сонародници,

 

Амбасадата на Република Северна Македонија во Берлин има чест да Ви изрази најсрдечни честитки по повод светиот празник Фитер  Бајрам, денот на братството, разбирањето, толеранцијата и исламската солидарност.

 

Посакуваме, во вашите семејства да преовладуваат здравјето, среќата, љубовта, мирот и благосостојбата !

  

 

Рамадан Назифи

Амбасадор