Од 11 јуни привремено укинати сите ограничувања за влез во Германија

13 јуни 2022

 

Од 11 јуни 2022 година, привремено се укинати сите ограничувања за влез во Германија во врска со COVID-19,  за сите држави, вклучително и Република Северна Македонија.

Со тоа, повторно е дозволен неограничен влез за македонски државјани од Северна Македонија во Германија за сите цели на патување (вклучувајќи туризам и патувања за посета). Доказ за вакцинација, доказ за прележаност или доказ за негативен тест повеќе не е потребен за влез во Германија.

 

https://skopje.diplo.de/mk-mk/service/visa-einreise/-/2443252

https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/faqs/EN/topics/civil-protection/coronavirus/coronavirus-faqs.html