Соопштенија

Северна Македонија повторно класифицирана како област со висок ризик сметано од 16 јануари на полноќ

14 јануари 2022

Средба со претставници на здружението „Централен совет на Македонците во Германија“ и Македонски клуб „Илинден“ од Хановер- Лацен

29 декември 2021

Одговор на Амбасадата до „Македонци во Германија“ по повод доставената Реакција -Апел од дијаспората од Германија заради поплаките во врска со примената на правилата за влез во Германија од страна на аеродромските служби, упатена до Амбасадата во Берлин и до ТАВ и надлежните аеродромски служби - граничната полиција.

28 декември 2021

Податоци за трговската размена на Германија во однос на Северна Македонија за периодот јануари- октомври 2021, споредено со периодот јануари- октомври 2020.:

22 декември 2021

Средба со претставници на здружението „Централен совет на Македонците во Германија / Zentralrat der Makedonen in Deutschland“

20 декември 2021

Северна Македонија не се смета повеќе за ризична област во Германија почнувајќи од 19 декември 2021г. - појаснување

20 декември 2021

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: Конзуларното одделение во Бон заради преселба во нов објект нема да работи од 23.12.2021 година до 01.02.2022 година

16 декември 2021

Работна посета на Амбасадорот Рамадан Назифи на почесните конзулати во Диселдорф и Хамбург - средба со почесните конзули Арндт и Бош

10 декември 2021

Информација за постаката за аплицирање за нов пасош во ДКП-ата во Германија

08 октомври 2021

МНР Бујар Османи во Берлин го врачи првиот пасош издаден во амбасада

04 октомври 2021
Страница 1 од 6